2023 – Nu kör vi!

Det är nytt år och jag känner mig lika glad och förväntansfull som på bilden, för 2023 är året då jag tar steget och blir författare på heltid!

Att bli författare på heltid är något som jag har drömt om länge, men att våga ta steget, lämna en trygg anställning och bli frilansande kulturarbetare är jag först nu redo för. Och det är också först nu, efter 2022 års alla framgångar som jag vågar! Därmed inte sagt att det inte känns läskigt, för det gör det! Det känns till och med jätteläskigt. Men mest av allt känns det helt rätt!

Igår skrev jag en lista på allt jag ser fram emot 2023. Allt kan jag inte berätta om här, men några axplock:

  • Att få vara författare på heltid!
  • Att det manus som jag skrivit på under många år (under arbetsnamnet Lellas häst) kommer ut på Opal i maj. Omslaget är fantastiskt fint och jag längtar så efter att få visa det. Snart så!
  • Att skriva på mitt skönlitterära manus som går under arbetsnamnet Tystnaden. Jag går manuskurs för Monika Fagerholm och har månatliga avstämningar med henne. Ni anar inte hur bra det är!
  • Att jobba med del 2 i serien Kompisarna i Bäckby. Jag är så nöjd med del 1 i serien, Bäckahästen och den här har potential att bli minst lika fin!
  • Att ytterligare ett manus har blivit antaget av Opal. Det är ett riktigt hjärteprojekt och jag ser så mycket fram emot att få jobba vidare med det. Mer info kommer så småningom …
  • Att skriva vidare på ett barn/ung-manus som går under arbetsnamnet Trollkarlens hatt. Jag har ingen aning om vad det här kommer att landa i för något, men det känns som jag har börjat skissa upp en otroligt spännande (och hemsk!) värld som jag bara längtar efter att få djupdyka in i!
  • Käpphästworkshops. Vem hade kunnat tro att det skulle bli en så stor succé! Jag är helt fullbokad till sportlovsveckan vecka 9, men sedan hoppas jag på ännu fler bokningar. Det är så roligt med käpphästar!
  • En förstudie kopplat till det läs- och skrivfrämjande projekt jag drivit i Bäckby, Västerås i samarbete med Region Västmanland. Det här har potential att bli något riktigt bra!

Och så ser jag med spänning och tillförsikt fram emot allt spännande som kommer att hända och som jag i dagsläget inte har någon som helst aning om.
Men först några veckors vanligt jobb, för att avsluta och lämna över.
Den 1 februari börjar det nya livet!

God fortsättning på 2023!