Min tredje bok

Hurra hurra. Min tredje och kanske viktigaste bok är nu skickad till tryck och den går att förhandsbeställa från förlaget eller bevaka hos nätbokhandlarna. 

Är den inte fin så säg?
🙂
Det här är en bok som är skönlitterär och fakta i ett. Det är en gripande berättelse om pojken Khalil som kom till Sverige för ett par år sedan och nu går i skolan tillsammans med sina bästa vänner Lovisa och Agnes. Livet vore bra om det inte vore för den ständiga oron för mormor som fortfarande är kvar i krigets Syrien. Kan hon få komma hit?
Barnens lärare märker av Khalils oro och bjuder in en person till klassen som förklarar vilka som har rätt att bosätta sig i Sverige och vilka som kan få asyl. Men också vilka det är som bestämmer lagarna i Sverige. Boken är dessutom faktagranskad av en expert på migrationsrätt.

Så här fint säger författaren och läraren Ingrid Jönsson om boken: ”Viktig, lärorik och berörande. Med säker hand kombinerar författarna en fin ramberättelse om en pojke som saknar sin mormor med fakta som vi alla bör känna till. Läs den tillsammans med ditt barn!”

Boken kommer att säljas för åldersspannet 6-9 år men jag och min medförfattare Christina är övertygade om att alla åldrar kan ha nytta och glädje av att läsa boken. Barn som vuxna.

Och att den tyvärr också är skrämmande aktuell behöver jag väl knappast fördjupa mig i?

Förhandsbeställ boken här.

Provläs här.